Tips vid val av nagelsalong

Recensioner

På Internet går det idag att hitta en mängd olika recensioner om nagelsalonger. Hemsidan nagelsalonger.com listar en rad olika nagelsalonger och har recensioner om salongerna. Undersök även information utanför denna sida genom att helt enkelt söka på salongens namn på Google och kolla vilka resultat du hittar. Vissa har egna hemsidor, vissa finns det forumtrådar om och vissa har facebook sidor.

Renlighet

För att inte få en bakterie- eller svampinfektion på dina naglar måste salongens renlighet vara på högsta nivå. Du kan dels läsa från tidigare recensioner hur renligheten är, men du kan också undersöka på plats. Kolla när någon tidigare kund får sina naglar fixade. Kolla ifall alla verktyg är i sanitet, ifall engångsverktyg slängs bort och att allting som används är kliniskt rent. Undersök även salongen i sin allmänhet, är receptionen, badrummet och väntutrymmet städade och rena?

Licenser

För att utföra manikyr och pedikyr krävs det en licens. Denna licens visar att alla verktyg är i sanitet samt att hygienen och renligheten är god. Licensen brukar hänga någonstans på väggen i salongen. Om du inte kan hitta licensen själv, fråga personalen ifall de har en giltlig licens. Eftersom licensen är standard i alla svenska nagelsalonger ska du undvika en salong utan licens.

Undvik

  • Smutsiga verktyg
  • Smutsig salong
  • Osäkra nagelteknologer som inte kan svara på alla dina frågor
  • Klumpigt arbete, ex. spill av material
  • Ingen garanti för hållbara naglar 7 dagar
  • Återanvändande av engångsprodukter
  • Hetsighet och stress

Kom ihåg att kvalitet tyvärr ofta kostar sitt pris, och när det gäller naglar får man ofta vad man betalar för. Billiga nagelsalonger har ofta, men inte alltid, sämre renlighet och rutiner än en lite finare nagelsalong.
 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>